Lucku Ranch logo

Meny

SOMMARAKTIVITETSCENTER
Aktiviteter för dig året runt

NYTT PÅ PYHÄ!

Lucky Ranch öppnar ett sommarcafé och ett sommaraktivitetscenter på Lucky Ranch Saluna från midsommarafton 21.6.2024 till slutet av september! Vi har öppet dagligen kl. 11-20.

Lucky Ranch Saluuna ligger i Pyhätunturi, vid sjön Pyhäjärvis strand, ca 10 km från Pyhätunturis centrum. Platsen är unik i sitt landskap, med den magnifika bergskedjan Pyhä-Luosto bakom sjölandskapet. Du kan nå platsen med bil (adress Oravanranta 15) eller till och med med cykel eller vandring. En av de mest populära cykellederna i Pyhä går runt sjön Pyhäjärvi och på ungefär en halv kilometer kommer du direkt till Saluuna gård.

SOMMAR-CAFÉ

På menyn finns fräscha sallader, saftiga hamburgare och våfflor med antingen salt eller söt fyllning. Kom på lunch, glass eller för att njuta av en svalkande drink och en sommarkväll på vår stämningsfulla terrass med vacker utsikt.

HYRA UTRUSTNING FÖR SOMMAR- OCH HÖSTÄVENTYR

Du kan hyra traditionella mountainbikes, dubbelsitsiga kanoter, kajaker och SUP-båtar från oss.

Priserna:

Mountainbikes, kanoter och kajaker 30€/person

SUP-brädor 25€/timme, ytterligare timmar 10€/timme

Dessutom fri användning av gårdsspel, t.ex. Mölkky

LAKESIDE SAUNA

En traditionell, vedeldad bastu vid sjön Pyhäjärvis strand erbjuder skön avkoppling. Bastun har ett separat eldrum och basturum, där det inte finns någon dusch, men tvätt sker på traditionellt sätt genom att blanda varmt och kallt vatten i badkaren. Från bastun kan man ta ett dopp i Pyhäjärvisjöns friska vatten. Bastun rymmer ca 6-8 personer åt gången.

Allmänna bastupass på onsdagar och lördagar kl. 17-19 (20)när du kan komma utan tidsbokning. Det allmänna bastuskiftet är en blandad bastu och du går in i bastun iklädd baddräkt. Pris 15€/person. Ta med din egen handduk eller hyr en av oss för 5 €.

Övriga tider är bastun tillgänglig efter förhandsbokning och priset är 50 €/person (2 timmar). I priset ingår bastuuppvärmning, handduk, färskvatten och juice.

Se mer information om bastuprodukterna här.

HOT TUB

Du kan hyra badtunnan som en del av din bastuupplevelse för 150 € och få den uppvärmd före din ankomst eller transporterad till din stuga (Pyhä-Luosto-området) för 180 € / dag (fyllning och uppvärmning av eldstaden ingår inte).

GUIDERADE TURER

Lucky Ranch arrangerar ett antal upplevelsebaserade turer i Pyhä-Luosto-området. Vad sägs om en ridtur runt byn vid sjön Pyhäjärvi eller det fantastiska landskapet vid Flotten, en nattlig kanottur eller Tour de Pyhä-ringleden med cykel, kanot och vandring.

Se mer information om de guidade turerna här.

BOENDE

Vi erbjuder campingliknande landskapsboende i det finaste läget i Pyhätunturi, precis vid stranden av sjön Pyhäjärvi, med den magnifika bergskedjan Pyhä-Luosto bakom, samt mer traditionellt boende i stugor och lägenheter.

Alternativen inkluderar:

Traditionellt lanthus

Traditionell stuga med traditionell ladugård. Det finns toalett, dusch och uppvärmningsmöjligheter för mat (mikrovågsugn, kaffebryggare, vattenkokare, kylskåp) i den intilliggande Saluuna-byggnaden, som fungerar som ett sommarcafé och ett gemensamt utrymme för våra boende gäster. Observera: det finns branta trappor som leder till trädgården.

Pris 70€/natt, följande nätter 50€.
Inklusive slutstädning, sängkläder för två. Extra linneset 15€.

Lakeside lounge - terrassboende

Detta boende med fantastisk utsikt över sjön och bergen ligger på Saluna-terrassen och har plats för 2 personer. Utrymmet är glaserat, så det är skyddat från regn och vind. Om du vill kan du dock öppna fönstren och sova i den friska utomhusluften. Rummet är tillgängligt för gäster från kl. 21.00 och framåt. Toalett, dusch och uppvärmningsmöjligheter för mat (mikrovågsugn, kaffebryggare, vattenkokare, kylskåp) finns i Saloon som är ett gemensamt utrymme för våra boendegäster.

Pris 75€/natt, följande nätter 60€
Slutstädning, sängkläder och varma sovsäckar för att sova på terrassen långt in på hösten ingår.

Ställplatser för husbilar, inkl. el (totalt 2 platser)

Pris 35€/natt inkl. el, användning av Salunas gemensamma inomhusfaciliteter; toalett, dusch och utrustning för uppvärmning av mat (mikrovågsugn, kaffebryggare, vattenkokare, kylskåp).

Vi erbjuder också två nyrenoverade, små parstugor Lucky Ranch Cabin 3 och Lucky Ranch Cabin 4, som ligger på samma gård som Lucky Ranch Saloon. Båda stugorna har ett litet kök och toalett/duschrum och Cabin 4 har även en egen liten bastu.

Se mer information om boendealternativen här.

Cirka 500 meter från Lucky Ranch Saluna ligger även den rymligare Lucky Lodge, som kommer att renoveras under våren 2024. Lodgen har 3 sovrum, ett rymligt kök, två toaletter, en dusch och en bastu.
 
Se mer information om The Lodge här.